ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ
Η ομάδα μας
Ομάδα Ευφυών Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού (ISSEL)
Εμμανουήλ Τσαρδούλιας
Ο Δρ. Εμμανουήλ Τσαρδούλιας απέκτησε το δίπλωμα και το διδακτορικό του από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΑΠΘ, το 2007 και 2013 αντίστοιχα. Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει το πρόγραμα Εύδοξος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ρομποτικής RAPP (FP7-ICT-610947), μεταξύ άλλων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι προσανατολισμένα στον τομέα της ρομποτικής και συγκεκριμένα στα αυτόνομα οχήματα (επίγεια και εναέρια), την επεξεργασία δεδομένων από αισθητήρες και την δημιουργία ειδικών ρομποτικών αρχιτεκτονικών. Επιπροσθέτως είναι ένας εκ των τεχνικών υπευθύνων των ομάδων ρομποτικής PANDORA και R4A οι οποιες λειτουργούν στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Η ομάδα PANDORA έχει πέντε συμμετοχές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, κατακτώντας δις την δεύτερη θέση στους τελικούς τις αυτονομίας.
Ζολώτας Χριστόφορος
Ο κ. Ζολώτας Χριστόφορος έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2013. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας ρομποτικής του τμήματος, P.A.N.D.O.R.A με την οποία έλαβε μέρος σε αρκετούς εθνικούς διαγωνισμούς και εκθέσεις καθώς και σε 2 διεθνείς διαγωνισμούς ρομποτικής όπως το Robocup 2008 στη Suzhou της Κίνας και το Robocup 2009 στο Graz της Αυστρίας, στην κατηρογία των πραγματικών διασωστικών ρομπότ, ως υπεύθυνος της αρχιτεκτονικής λογισμικού. Από το 2013 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του τμήματος ΗΜΜΥ στην ανάπτυξη μηχανισμών αυτοματοποίησης των διαδικασιών λογισμικού. Στα επαγγελματικά και ερευνητικά του ενδιαφέρονται περιλαμβάνονται η Μηχανική Λογισμικού, ο Λογισμός, η Μηχανική Λογισμικού βασισμένη σε μοντέλα, ο σχεδιασμός μέτα-μοντέλων και η αυτοματοποίηση της ανάπτυξης διαδικτυακών υπηρεσιών αρχιτεκτονικής REST καθώς και ρομποτικών εφαρμογών.
Κωνσταντίνος Παναγιώτου
Ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου είναι Υποψήφιος Διδάκτορας του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει δύο Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα (RAPP Project FP7-ICT, Scan4Reco Project Horizon2020) και διάφορα Εθνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα (ΕΣΠΑ 2018 – TekTrain, RELIEF). Επίσης, είναι ένα από μέλη των ομάδων ρομποτικής PANDORA και Robotics4All του ΑΠΘ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε μεσολογισμικά για ρομποτικά συστήματα, στη ρομποτική νέφους, στο διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) και σε τεχνικές και διαδικασίες ταχείας ανάπτυξης λογισμικού για ρομποτικά συστήματα και IoT.
Διαγνωστικό Κέντρο Έργων Τέχνης – Ίδρυμα ΟΡΜΥΛΙΑ (OF)
Σταμάτης Αμανατιάδης
Ο Δρ. Σταμάτης Αμανατιάδης έλαβε το δίπλωμα και το διδακτορικό του από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ),του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το 2010 και 2016 αντίστοιχα. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών στο Διαγνωστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Ορμύλια». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μελέτη υπολογιστικού ηλεκτρομαγνητισμού.
Μάριος Γιουβανάκης
Ο Μάριος Γιουβανάκης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2012 και είναι υποψήφιος διδάκτορας στο ίδιο Τμήμα. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον βρίσκεται στο πεδίο της Ηλεκτροακουστικής και επικεντρώνεται στον ενεργό έλεγχο θορύβου χαμηλών ακουστικών συχνοτήτων σε ρυθμικά ηχητικά πεδία. Επιπλέον, εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Διαγνωστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Ορμύλια».